Έθιμο γάμου: Ονόματα κάτω από το παπούτσι της νύφης!

FlyworkAdmin / Uncategorized / / 0 Comments / Like this
gamos

Οι παραδόσεις γάμου είναι ένας υπέροχος τρόπος για τα ζευγάρια να εκφράσουν την αγάπη τους, να ενώσουν τις οικογένειές τους και να δημιουργήσουν αξέχαστες στιγμές κατά τη διάρκεια της τελετής τους. Κάθε παράδοση έχει την δική της ξεχωριστή σημασία, και μια από αυτές είναι η παράδοση που συνδέεται με τα ονόματα των ανύπαντρων γυναικών και τα παπούτσια της νύφης.

Τι λέει όμως αυτό το έθιμο;

Κατά την προετοιμασία της, η νύφη πριν βάλει τα παπούτσια της γράφει στις σόλες τα ονόματα των ανύπαντρων φιλενάδων της. Η παράδοση λέει πως όσα ονόματα σβηστούν μέχρι το τέλος της βραδιάς είναι των επόμενων που θα παντρευτούν. Έτσι και η νύφη την επομένη του γάμου ανακοινώνει ποια ονόματα` έχουν σβηστεί και ποια από τις φίλες της είναι η… τυχερή! Το έθιμο αυτό είναι κατεξοχήν ελληνικό όμως συχνά βλέπουμε να υιοθετείται και σε γάμους στο εξωτερικό.

Συνεπώς η παράδοση του να γράφονται τα ονόματα γυναικών κάτω από τα παπούτσια της νύφης είναι ένας υπέροχος τρόπος για τις φίλες της νύφης να νιώσουν την αγάπη και την υποστήριξή από τη νύφη καθώς αυτή ξεκινά τον γάμο της. Είναι μια παράδοση που ενισχύει τον δεσμό μεταξύ των γυναικών και δημιουργεί αξέχαστες στιγμές κατά τη διάρκεια της τελετής γάμου.

Εσείς θα το δοκιμάσετε στο γάμο σας;